Gryten holder lenge på varmen etter at varmekilden er slått av, som er gunstig mtp. energisparing og miljø
Alle Espegards emaljerte gryter er belagt med porselensemalje som forhindrer at maten brenner seg fast
Ved koking med lokk sørger dampkulene under lokket for at dampdråper drypper jevnt over maten, som gjør maten ekstra saftig. Stålknotten på lokket gjør at det også kan brukes i ovn.
Riktig bruk
Velg en kokeplate som passer best mulig og ikke er større enn bunnen av gryten i diameter
Forhåndsvarm på middels varme i 2–3 minutter før du har i olje eller annen væske
Hold gryten under oppsyn ved oppvarming og koking. Det anbefales lav til middels varme under kokingen
Støpejernsgryter tåler temperaturer på opptil 250°C i ovn
Bruk redskaper av silikon, plast eller tre. Metallredskaper kan skade produktets emalje
Bruk grytekluter når du skal flytte på produktet under bruk
Sett varme gryter på varmebestandige overflater, for eksempel et gryteunderlag
Unngå at håndtak stikker ut over andre påslåtte kokeplater eller utenfor kanten av komfyren
Husk å løfte gryten når du skal flytte den på en keramisk topp eller glasstopp, for å unngå å skade kokeoverflaten
Emaljen kan knuse eller bli skadet hvis det faller på en hard overflate
Må aldri brukes i mikrobølgeovn!
Vask og vedlikehold
La gryten kjøles ned til romtemperatur før rengjøring. Legges en varm gryte i vann kan den skades og i verste fall forårsake alvorlig personskade
Produktet vaskes for hånd med oppvaskbørste i mildt såpevann. Bruk aldri stålull, svamper med stål, skuremidler eller andre harde materialer. De vil skade overflaten. Skyll og tørk godt av alle deler
NB: Støpejernsprodukter skal ikke vaskes i oppvaskmaskin!
Hvis det oppstår hakk i emaljen er det viktig å beskytte området hver gang gryten blir våt. Det gjøres enkelt ved å smøre litt vegetabilsk olje på området. Tørk bort overflødig olje med kjøkkenpapir
Knotten på lokket kan løsne etter en tids bruk, som etterstrammes ved behov