Espegard Støpejernsett til bål
Produktinformasjon:
Støpejernssettet har flere kombinasjonsmuligheter. Lokket passer til både gryten og steikepannen. Det har også riller på undersiden, slik at det kan brukes som en grillplate. Gryte kombinert med lokk vil fungere som en dutch oven. Legger man glør på lokket kan maten stekes som i en ovn.
Støpejern er kanskje det best egnede materialet for matlaging på bål. Materialet er ekstra robust, stabilt og har en unik evne til å fordele varmen jevnt i hele panna/gryta. Sammenlignet med andre stålmaterialer holder dessuten støpejern mye lengre på varmen.
Settet er laget av rå støpejern og tenkt for bruk over eller i bål. Det kan også brukes i ovn, over gass, induksjon og andre elektriske varmekilder. Støpejern rengjøres enkelt med stålbørster eller annet skrapeverktøy. Det er viktig å etterbehandle med olje etter bruk, for å beskytte jernet godt mot fukt og rust. Før første gangs bruk anbefales det å varme opp støpejernet og sette det inn med olje. Deretter varmes støpejernet enda en gang til litt høyere temperatur. På denne måten vil oljen brennes inn i jernet og danne et bekyttende lag.