Eyvind og Anita
Deres formidling handler om å inspirere til matkunnskap og forståelse for kokekunst. De samarbeider om bokutgivelser og produkter som kan gi lyst og glede og livsstil på kjøkkenet. Deres erfaring er at når det funker på kjøkkenet og god mat stilles på bordet funker det også i alle andre situasjoner.
Mat bør være en budbringer som skaper glede og gode relasjoner mellom oss i det daglige liv.
Anita har bakgrunn som grafisk designer og over 20 år som leder i TV og mediabransjen. Eyvind med et liv i restaurantbransjen og egen restaurantdrift. I sin tid ble restauranten Bagatelle (1982-2010) den første i Norden med 2 stjerner i Michelin guiden. Deretter mange år som programleder i TV med underholdning og matkunst som tema og ikke minst forfatter av en lang rekke kokebøker.
Alt dette har blitt til en entusiastisk formidling av kunnskap og inspirasjon på kjøkkenet.
Tomat- og jordbærsuppe (4 pers)
600 g cherrytomater
200 g jordbær
3-4 ss olivenolje
1 ss balsamico vecchio
1 dryss salt
-
50 g fetaost
Krutonger
Basilikum
Skyll jordbærene under kaldt vann, rense dem for grønt og del dem i to. Del cherrytomatene. Bland dette og kjør i en blender til en glatt konsistens. Smak til med salt, olivenolje og balsamico. Kjør videre i blender og sil av før servering. Serveres i glass eller dype tallerkener.
Passende garnityr kan være fetaost, krutonger og basilikum.