billigkroken   
nyheter

B-varer
 

 

Se alle leverandører her 
Du er her // Forsiden // Leker, barnerom og utstyr // Uteleker //
Produktet er ikke lenger i vårt sortiment. Ta kontakt om du trenger hjelp til å finne et erstatningsprodukt.
Goki Kubb - `Viking Spill` (229-56731)
Goki Kubb - `Viking Spill` (229-56731)
Goki Kubb - `Viking Spill` (229-56731)

Goki Kubb - `Viking Spill`

Spillet blir levert i en bomullsbag. 21 deler.
Produktinfo

Kubb - Vikingspill

Kubb kan spilles av alt fra 2-20 personer, som deles inn i to lag. Spillet foregår utendørs, mest vanlig på gress eller grus.

Banen måles opp til 5 m bredde og 8 m lengde (evt. 4/6). Hjørnepinnene settes i banens fire hjørner. Kubbene fordeles så i jevn avstand mellom hjørnepinnene på banens bredsider, med 5 kubber i hvert lag. Kongen plasseres til slutt, midt på banen, med lik avstand til begge sider.

Begge lag må ta plass bak hver sin kortlinje, og fra egen baselinje forsøker laget å kaste ned det andre lagets kubber. Målet med spillet er å prøve og felle motstandernes kubber (som står på motstandernes banehalvdel) med kastepinnene etter fastsatte regler.

Når alle kastepinnene er kastet, er det motstandernes tur å kaste. Kubber som felles kastes over til motsatt banehalvdel. Kubbene settes opp der de lander.

Hvis kubben lander utenfor banen, får en to nye forsøk på å treffe innenfor banehalvdelen med kubben. Hvis den fremdeles ikke treffer innenfor, har lag 1 mulighet til å plassere kubben der de vil, på sin egen banehalvdel.

Nå er det lag 2 sin tur til å kaste pinnene fra sin baselinje.

Først må de forsøke å felle kubbene som er plassert ute på feltet på motsatt banehalvdel. Etter dette kan de felle kubbene på motstanderens baselinje. Hvis man feller en basekubb, før alle feltkubber er tatt, reises basekubben opp igjen.

Nå er det lag 1 sin tur til å kaste alle de felte kubbene over på lag 2 sin banehalvdel, der de så settes opp.

Om et lag ikke klarer å felle alle feltkubbene, får motstanderens lag gå frem til den fremste feltkubben på egen banehalvdel, og kaste derfra.

Spillet fortsetter med veksling mellom lag 1 og lag 2.

Når et lag har klart å felle alle motstanderes kubber, både på feltet og baselinjen, skal laget forsøke å kaste ned kongen med de resterende kastepinnene.

Alle kast mot kongen skal gjøres fra baselinjen. Hvis laget ikke lykkes går turen til motstanderlaget som fortsetter. Det laget som først har felt alle kubbene på motstanderens banehalvdel og kongen vinner.

Spiller man etter de mest offisielle reglene skal det spilles tre spill, hvor laget som er best etter tre omganger vinner.

Det er strenge regler for hvordan man kan kaste når man spiller kubb. Kastepinnene kan kun kastes med underhåndskast. Å få pinnen til og rotere horisontalt i luften, såkalt helikopterkast, er forbudt

 

Les mer om spillereglene på klikk.no

Anbefalte:
Andre har også kjøpt