Gammelnorsk sau eller villsau/steinaldersau/ursau/utegangersau er rester av den opprinnelige norske/europeiske landrasen og er en rase av landrasetypen. Rasen var nesten utdødd for bare noen ti-år siden, men aktivt bevaringsarbeid har gjort at det nå finnes en god del av rasen. Villsauen er liten og hornet, og har kort, pigmentholdig, finfibret bunnull med grove dyrehår og litt lenger, grovfibret dekkull. Det blir hevdet at kjøttet har «viltsmak». Rasen er svært nøysom og hardfør, og har et sterkt flokkinstinkt og gode moregenskaper.
Skinnet er garvet hos Granberg Garveri, som var blant de største i landet på beredning av sau- og reinsdyrskinn. Granberg Garveri ble etablert i 1951 av Karl Johan Granberg (1920-2016). De første 20 åra holdt bedriften til på Innbjoa (gamle Ølen kommune) i leide lokaler. Produksjonen var allsidig med både garving og konfeksjon.
Utover i 60-åra ble pelsberedning hovedproduksjon og det ble behov for å utvidelse. Første byggetrinn kom opp i 1970 / 71 (800 m2) på Bergsneset i Ølensvåg. Siden 1995 har sønnen Olav Granberg ledet bedriften som i dag er ei moderne og solid familiebedrift. De er størst i landet på beredning av sau- og reinsdyrskinn og er de eneste som har driftskonsesjon i Norge.