billigkroken   
nyheter

B-varer
 

 

Se alle leverandører her 
Du er her // Forsiden // Interiør & pynt // Figurer og pyntegjenstander // Sparebøsser //
Produktet er ikke lenger i vårt sortiment. Ta kontakt om du trenger hjelp til å finne et erstatningsprodukt.
Kähler Sparedyr Fisk Gul, H160 (180-17112)
Kähler

Kähler Sparedyr Fisk Gul, H160

Møt designelskerens nye sparebøsse: sparebøssefisken i vakker gul farge. Sparebøssene er direkte inspirert av Kählers tidlige historie, og så dagens lys for første gang på 1920-tallet. Hver eneste sparebøssefisk fra Kähler er dekorert for hånd, slik at ingen fisker er like. Høyde 16 cm.
Produktinfo

HISTORISK INSPIRASJON På begynnelsen av 1920-tallet arbeidet Kählers dyktige kunsthåndverkere hele tiden med å forbedre seg teknisk – til dels innen dreining og formgivning, men også innen utvikling og bruk av glasurer. Det var ut ifra denne kreative prosessen at de kjente sparebøssene ble til. Historien forteller at Nils Kähler en kveld etter endt arbeid moret seg sammen med læreguttene sine med å skape morsomme og inspirerende sparebøsser i keramikk for å øve på tekniske ferdigheter. Det var kun ment som en øvelse, men da den legendariske Herman A. Kähler, Nils’ far, en dag fikk øye på de små, fantasifulle objektene, så han potensialet og gjorde de kunstneriske fabeldyrene til en del av Kählers repertoar. Snart ble sparebøssene med vakre farger, unike former og fantasifulle dekorasjoner noen av de mest populære produktene i verkstedets historie, og det er denne arven og tradisjonen for å skape annerledes, utfordrende og uventede designobjekter i keramikk den nye kolleksjonen bygger på.

FUNKSJONELT OG DEKORATIVT Disse nye sparebøsser har en unik, dansk design som er utformet som fabelfisk og fås i tre forskjellige silhuetter med seks forskjellige fargede glasurer. Alle har omhyggelig hånddekorerte øyne og et hull til myntinnkast øverst på ryggen, mens pengene kan komme ut igjen via et hull på bunnen som lukkes med en propp. Den stilrene designen og variasjonen i både glasurer og formgivning lar det lille kunstverket innta hjemmet med stil og sjarm, og det er den perfekte designgaven til årets barnedåper, brylluper og andre viktige begivenheter

Anbefalte:
Andre har også kjøpt