billigkroken   
nyheter

B-varer
 

 

Se alle leverandører her 
Du er her // Forsiden // Interiør & pynt // Figurer og pyntegjenstander // Sparebøsser //
Kähler Sparedyr Fisk MørkGrønn,  H160 (180-17113)
-25%
Kähler

Kähler Sparedyr Fisk MørkGrønn, H160

Den mørkegrønne sparebøssefisken er inspirert av disse gamle verkene, som Kählers dyktige kunsthåndverkere laget for å bli bedre teknisk. Som den gang er hver eneste sparebøssefisk også i dag hånddekorert. Høyde 16 cm.
Varenr: 180-17113
Lagerstatus: 
3 stk på lager
Nå  299,-  inkl. mva    Førpris 399,-
Kjøp
Produktinfo

HISTORISK INSPIRASJON På begynnelsen av 1920-tallet arbeidet Kählers dyktige kunsthåndverkere hele tiden med å forbedre seg teknisk – til dels innen dreining og formgivning, men også innen utvikling og bruk av glasurer. Det var ut ifra denne kreative prosessen at de kjente sparebøssene ble til. Historien forteller at Nils Kähler en kveld etter endt arbeid moret seg sammen med læreguttene sine med å skape morsomme og inspirerende sparebøsser i keramikk for å øve på tekniske ferdigheter. Det var kun ment som en øvelse, men da den legendariske Herman A. Kähler, Nils’ far, en dag fikk øye på de små, fantasifulle objektene, så han potensialet og gjorde de kunstneriske fabeldyrene til en del av Kählers repertoar. Snart ble sparebøssene med vakre farger, unike former og fantasifulle dekorasjoner noen av de mest populære produktene i verkstedets historie, og det er denne arven og tradisjonen for å skape annerledes, utfordrende og uventede designobjekter i keramikk den nye kolleksjonen bygger på.

FUNKSJONELT OG DEKORATIVT Disse nye sparebøsser har en unik, dansk design som er utformet som fabelfisk og fås i tre forskjellige silhuetter med seks forskjellige fargede glasurer. Alle har omhyggelig hånddekorerte øyne og et hull til myntinnkast øverst på ryggen, mens pengene kan komme ut igjen via et hull på bunnen som lukkes med en propp. Den stilrene designen og variasjonen i både glasurer og formgivning lar det lille kunstverket innta hjemmet med stil og sjarm, og det er den perfekte designgaven til årets barnedåper, brylluper og andre viktige begivenheter

Anbefalte:
Andre har også kjøpt