Kay Bojesen | Multitrend
Vennligst vent...
Produktet ble lagt i handlevognen. Se handlevognen her
Du er her Forsiden Kay Bojesen

Kay Bojesen / Katalog

Hvem var Kay Bojesen? 1886-1958. Han betraktet seg selv som en håndverker, ikke designer. Tingene hans skulle ikke tegnes, de skulle formes, arbeide og fungere. Han visste at bruksting kommer av behov, ikke av estetiske overveielser. Kay ble født i 1886 i København og vokste opp i et kreativt hjem med stor takhøyde. Kay sin far, forelegger Ernst Bojesen, medstifter av det Nordiske Forlag som senere ble til Forlaget Gyldendal. 

Unge Kay kom i kjøpmannslære, men da sjansen bød seg, fikk han læreplass på Georg Jensens nystartede sølvsmie i 1907. Kay Bojesens øye for form og funksjon gjorde han lydhør for nye veier. Etter læretiden hos Georg Jensen, ble Kay Bojesen en stor fortaler for funksjonalisme og han var betatt av sølvets rene glatte overflater, hvor materialet og dets refleksjoner var utsmykking i seg selv. 

Kay Bojesen var nytenkende og han mestret foruten sølv også materialer som tre, stål og bambus, melamin, porselen og tinn. I landhandelen med hans kone Erna var det et stort utvalg av sølvtøy, aper, gyngehester, gardister, barnevogner og Finn Juhls skåler i teak.

Apen ble skapt i 1951 som ble hans kjente designikon. Han ble spurt om han ville lage en knaggrekke til en utstilling med barnemøbler. De lange armene bringer knaggen ned i nåhøyde, og de korte ben gir plass til lue og halstørkle. "Man skal ikke være så bange" sa Bojesen om prosessen. "Der skal være noget cirkus i det". 

Viser 1-30 av 39 produkter
Velg visning
Viser 1-30 av 39 produkter