Le Creuset Støpejernsgryte
Funksjoner:
Den varmebestandige knotten (opptil 260 °C) er designet for å gi bedre grep, selv når du bruker grytevotter for å løfte lokket.
Takket være de store håndtakene kan du lett flytte den fra komfyr til ovn til bord, også når du bruker grytevotter.
Passer i ovn, på komfyr, induksjonstopp eller under grillelementene.
Støpejernkonstruksjonen holder på varmen og sørger for jevn steking og bruning. I tillegg holder de deilige rettene dine seg varme på bordet lenger.
Det tettsittende lokket bidrar til å holde på fuktigheten og bevare smaken - for perfekt tilberedt mat.
De stilige og komfortable håndtakene gjør produktet trygt å løfte.
Lag mat med en jevn, lav til middels temperatur for å ta best mulig vare på støpejernet ditt.
Le Creusets produkter fremstilles av de fineste materialer ved anlegg rundt i verden, noe som sikrer den kvaliteten du forventer fra Le Creuset.
Rengjøring og vedlikehold:
Før bruk første gang: Vask Le Creuset-produktene i varmt såpevann og skyll og tørk dem grundig.
Vent til produktet er avkjølt før du starter rengjøringen.
Fjern eventuelle matrester fra bunnen og sidene av produktet. Hvis det er fastbrente matrester, fyller du produkter med varmt såpevann og lar det stå i 15-20 minutter før du vasker opp som vanlig.
Ikke bruk skuremidler eller veldig stive svamper eller børster på noen av overflatene.
Tørk grundig etter vask og oppbevar det på et tørt sted.
Selve gryten: Gryter med håndtak i støpejern eller fenol tåler oppvaskmaskin. Men gjentatte vask i maskinen kan føre til slitasje på emaljen.
Grytelokket: Lokk med knott i rustfritt stål eller fenol tåler oppvaskmaskin. Lokk med gull-, iriserende-, kobber- eller sort nikkel-knott bør håndvasket for å bevare finishen.
Annen informasjon:
Det anbefales at du bruker Le Creusets silikonredskaper eller redskaper i tre eller varmebestandig plast. IKKE bruk kniver eller metallredskaper, de kan gi riper og merker i emaljeoverflaten.
Bruk produktet på kokeplaten som passer best i størrelse, da varmes maten jevnt og risikoen for å skade håndtakene og sidene reduseres. Dette er spesielt viktig på induksjonstopper: Hvis du bruker kokeplater i feil størrelse risikerer du at platen ikke «kjenner igjen» produktet.
Du får best resultater av å lage mat på lav eller middels varme – selv når du steker eller bruner. Varm produktet gradvis for å få mat som smaker fantastisk og er jevnt stekt. Hvis du må bruke høyere temperaturer bør du senke innstillingen så snart den ønskede temperaturen er nådd.
Ikke gli produktet over kokeplater eller komfyrer med glasstopp. Dette kan forårsake skade på bunnen og glasset. I stedet må du alltid løfte gryten av og på eller over overflaten.