I løpet av advent, de fire ukene før jul, forbereder hver provençalske familie seg til høytiden med en rekke tradisjoner. I Provence er det vanlig å tilby sine gjester et utvalg av tretten desserter på julaften. I tradisjonens tro settes disse frem etter julemiddagen, og står fremme til 27. desember, slik at hele familien kan småspise søtsakene gjennom juledagene. Alle må smake på de 13 ulike dessertene, ellers bringer det ulykke for det kommende året. Denne gaveesken viderefører denne tradisjonen med et utsøkt utvalg av typiske provençalske søtsaker. Hvit og mørk nougat: myke og sprø, symboler på dualitet og rikhet. Calisson d’Aix: en klassisk spesialitet fra Provence, laget av mandler og kandisert melon. Gibassier med kandiserte frukter: et emblem for de 13 dessertene fra Provence, en sprø kake med mørdeig eller «craquelin». Den lages med kandiserte frukter, mandler og olivenolje. Kandisert melon: delikat og søt, symbol på overflod. Mini-navetter med appelsinblomst: en tradisjonell provençalsk kjeks med smak av appelsinblomst. Kvedegelé: søt og fruktig, et friskt tilskudd. Kandiserte appelsinskall belagt med mørk sjokolade: en konfekt som kombinerer kandisert frukt og elegant sjokolade. Mini-fikener: en myk og smakfull søtsak, tørket etter en tradisjonell metode. Golden-rosiner: saftige og svært fruktige, med et snev av syrlighet. Deglet Nour-dadler uten stein: næringsrike og søte. Hasselnøtter og mandler: sprø og smakfulle. Flere detaljer Vis mindre