Anbefalt tilberedning
Sammenlignet med andre teer, er det bare matcha som er malt til et fint pulver. Denne teen er pisket inn, og trekkes ikke. Den er tilberedt med en skje, en bolle og en visp.
Legg 2 skjeer med Matcha Impérial i en bolle eller chawan.
Hell over 70ml vann varmet til 70 grader.
Hold bollen med én hand, og pisk den hardt med vipsen i den andre. Gjør dette til det utvikler seg et tykt skum på toppen. Når matcha er ferdig, drikk og nyt med en gang.
NB : vi anbefaler at du bruker en elektrisk visp for matcha, for å få det nydelige, tykke skummet! Du kan også bruke ku- eller soyamelk istedenfor vann. Det er fantastisk godt!
Denne matchaen er lagd på tencha-blader: 3 uker før innhøsting blir tebladene satt i skyggen, noe som gjør at bladene mer langsomt tilegner seg en meget kompleks smak. Etter høsting blir tencha-bladene malt i en steinmølle helt til den blir til et fint pulver.